Thursday, May 20, 2010

Yang terindah... [Part 1]

Salam...

Sampai hri ni, dh dekat smnggu MSPB KMNS 2010/2011 hbis...sume fasi, termsuk aku, dh mule buat hal msing2...yg tue, yg mude...bnyk kenangan mase tu...yg best ade, yg xbest pon msti ade...start dri hari 1st aku dtg, stay, smpai hari sbtu...mcm2 adaa~ hahaha...cume kali ni len dari dulu...kalo dulu aku bnyk bersuare, tpi kali ni x...kali ni aku bnyk 'menggile'...ngahaha...tpi aku post ni pon xde nk cite pasal gile ke ape ke...cume rse ade mende yg perlu dikongsi...

Aku rse slame aku jdi fasi, ni 1st time (kot) pas bgi gaji sume, xde post mortem akhir...so, xde fasi yg berpluang nk ckp or share sumtin...trmsuk aku...hoho...MSPB kali ni len...dulu kalo pape jdi, sendiri setel...tpi kali ni, dh de org support...ntah cmn aku pon xtau..xrancang sume tu...so, ni la tujuan aku post...bertrimeksih, mintak maaf n so on, sbb aku xsmpat nk buat sume tu...

to Udein a.k.a Cikgu Math
  • trus terang gua ckp, lu antara yg buat gua hepi spnjng mnggu tu...gua cite lu lyn, gua gile lu lyn, gua mrh pon lu lyn...lu mmg pro..haha...thnx bro, gua tau gua ni ntah pape, gua xtau lu tau x ape gua ushekn mase tu, tpi pe lu buat dua dh rse lu mmg support gua, xkshla lu support ke x...haha...mayb de mende yg kite xpuas hati, tpi kite kene sme2 ingt xsume gak org puas hati ngan kite...hoho...segale pngakuan brani mati gua lu simpan bro, jgn sebar2, bhye tu, lu mmg pndai korek...hahaha..thnx skali lagi...lu mmg best...
to Fadzli a.k.a Li (mmg aku pnggil ko Li kn?)
  • apsal ko kejap ade kejap xde ha? haha...seyes aku ckp, ko mmg savior...ko tau aku tnggu ko blik kn? hoho...thniah sbb berjaya control keadaan...status 'gile mic' tu ko kene trime scare positive sbb bgi aku, MIC TU MMG UTK KO...ko mmg stylo...thnx sbb trime pndpt aku, thnx sbb cube phm pe yg berlaku, lyn aku yg slalu kenekn ko, ushe mcm2 utk sume fasi...ko mmg best...timeksih bnyk n aku mintak maaf kalo kdg2 aku lebih2...hrp ko phm...
to Pat a.k.a Pengejut Subuh
  • haha...ko mmg suke buat aku trgelak la pat...thnx sbb suke buat lwk ngan muke seyes...haha...thnx kjutkn subuh or ngan erti kate len nye kjut syuruk...hahaha...prcyela yg ko antare penyeri suasane...thnx bro sbb join aku kenekn org...haha
to Arep a.k.a Ray
  • buat prtame kali nye aku de pluang nk lepak ngan ko...so mcm2 aku tau dri ko, n mcm2 gak ko tau dri aku kn? pe yg ko ptut smpn, aku hrp ko bleh smpn...ko antara fasi yg aku hrp bleh bntu aku...sbb aku prcye kat ko, even dulu kite xdela rpat sngt...ko bnyk link ngan pmpuan, so snang keje aku....haha...xde2, gurau2...hoho...thnx bnyk tlg aku even ko rse ko xde tlg pape pon...huhu...simpan la pe yg ptut ko simpan, kalo ko xsimpan utk aku pon, simpan la utk fasi, utk kite sume...ko mmg best...antare mmbr yg best penah aku jumpe...
to Kak Wani a.k.a Lone Ranger
  • heh...MPSB kali ni mayb pluang utk akak tau prsaan bile brgrak sndiri...cmn? best? huhu...xsume bende kite bleh slesaikn sndiri...ade bende kite kene kongsi, n ushe same2...kalo kite 1 kluarge, then kite kene sme2 ushe or ushe sme2...xgtu? timeksih ats ushe akak...sumenye sngt dihargai...timeksih...
to Atie
  • ape rse MPSB kali ni? xsmpat nk tnye pon soklan ni...ade mende pnting nk digtau...tpi mayb xde rzki, so xgtaula...pe yg brlaku, n pe yg dh lme brlaku, de sbb n hikmah trsndiri...ape yg prlu dibuat adlh trime dgn seadanya, dgn hati trbuka...ssuatu yg buruk xsmstinye kite kene bls dgn mnunjukkn ssuatu yg buruk...kalo ssuatu tu buruk, n kite balas ngan yg baik, bukn ke baik jdinye? insyaallah...agk2 atie phm ke kalo atie bace ni? hahaha...ape pon timeksih...utk 'sorry' dan 'thnx' pde hari terakhir MPSB hri tu...even ia xperlu...
to Park a.k.a Nazri Muji
  • aku xtau nk ckp cmn...mane de prob, msti ko ade nk setelkn...ko ni makhluk ajaib ke ape? hahaha...lu mmg style la bro...xpenah aku jumpe org cm ko even kite 1 UTM..ngahaha...thnx bro...u r the man!! yeah~
dan utk yg terhebat...

to Syamirul a.k.a Brader Lantai
  • ko rse ko tau ke knp aku sdih gile bile ko nk blik mlm tu? ko tau ke apsal aku lari lps salam ko mlm tu? huhu...aku btol2 hrp ko dpn join the team...kite bleh sme2 bantu sume fasi, kluarge fasi kite...ko antara penyeri suasane, antara yg bleh cvr aku bile aku nk 'trbkr'...tpi mayb de hikmahnye...even ko xde, aku pndang lntai pon jadi, trus ingat ko...hrp nnti dpt jumpe ko lagi...lantai sntiase cantek bro...thanx!
to Nor a.k.a Tqah
  • agk2 tqah phm ke pe yg kitorg cube buat? agk2 phm ke pe yg brlaku sbnrnye? best x bile dpt soalan2 cmtu? hahaha...prcaye, tqah antare yg bnyk mmbntu...bntu abg, abg khai, abg rahim, kite skeluarge...mayb tqah rase plik sbb kitorg asik hentam n ckp mcm2 kat tqah, tpi tu sume bukn utk mmbebankn, tpi utk mmbntu, bntu tqah, bntu kitorg, n bantu kluarge fasi kite...hrp tqah xjemu nk join fasi lagi pasni...kite sume skrg dh satu kluarge besar, kn? heh...thnx a lot sbb bnyk kongsi pndpt cite n so on...timeksih sngt2...
and to Khai and Rahim a.k.a MT Pasukan Kegelapan
  • aku xtau pe lagi yg aku bleh ckp kat korg berdue slain trime kasih...HYPER TERIMEKASIH! mayb korg xprsn yg korg dh buat ssuatu yg sngt bsr...bgi aku, korgla yg pling phm pe yg aku nk n pe yg aku ushekn utk kluarge fasi kite...aku tau yg ushe kite x 100% berjaye, tpi hsilnye ttp ade kn? n percayela, WE HAVE FORMED THE BEST TEAM EVER...ushe kite start dri 1st day kat 'bulatan durjana' smpaila last day mse bbq sngt berbaloi, wlaupon xpnuhnye...kite msih de mase, msih de pluang...kalo aku xde pluang lagi nk jdi fasi pasni, aku srah sume kat korg...sbb aku tau korg bleh pk cmn aku pk, n aku tau korg phm...disebalik 'gile' korg, trsimpan pmikiran logik yg xde sape pon tau...timeksih khai, rahim...timeksih bnyk2 utk sumenye...
dan kepade fasi2 len, trimeksih n maaf utk segalenye...aku xtaip name korg xbermakne aku lupe (kalo aku taip korg bukan bace pon...lalala~)...fendi, azmeer, iylia, syakiri, nuar (tokey dangdut), rahim (MJ), pasha ungu, ariff, n sume fasi2 xtue (yg nme sorg2 aku xingat sngt...besela dh tue...), korg mmg terbaek...dri mule2 sume pemalu, last2 sume jdi gile cm aku...hahaha...control macho aaa...ngahaha...kpd hanim, ekin, wan, ain, pe yg kitorg carut mlm last tu, ingat2 la ek...jgn serik nk jadi fasi lagi, sbb kite skrg dh jdi SATU KELUARGE....kite hepi same2, n kite sdih same2...stiap prselisihan, salah phm, kenape mesti dipanjangkn? kite 1 kluarge, so kite setel ngan care kluarge...pe pon yg terjadi, kite tetap 1 kluarge...pe pon mslh yg dtg, kite tetap 1 kluarge...

harap kite dpt jumpe lgi len kali...sme2 la kite doakan kejayaan dan kebahagiaan kite sume...

"true friendship will never end..."

4 comments:

Kimmy said...

post abg akmal yg ni mmg best!
5 star!
walaupun kim xtau ape2 yg jadi mse MPSB baru2 ni..
but kim rase bnyak kenangan manis..ek?
rindu sume fesi..

CaHaya said...

papepun, tenang-tenang selalu. =)

uDean said...

name gua 1st? aiyok..hahaha.. mekaseh jgk kt ko der.. kehadiran ko pn antara sbb aku stay.. weee~

miss K said...

nape tone sedeyh abg akmal nye post..huhu..neway,terbaek la abg akmal nye gila2..haha